четвъртък, 19 юли 2018 г.

малък книжен haul - 19.07.18г

 няма нищо по-хубаво от това да влезеш в офиса на спиди и да видиш любимия си шофьор на компанията и да се заговорите. ама няма да пиша за приключенията ми из спиди, а за факта, че влязох в сайта на озон за едно нещо, излязох с няколко книги, защото повечето бяха на промоция. честно казано можех да си тръгна с повече книги (набелязах си момичето с ягодите и вълшебна луна), ако нямах един по-скъп артикул в кошницата си, който беше задължителен да се купи, защото е подарък. но да, ето трите книги заради които не си купих двете гореспоменати, защото как пък точно книгите, които искам ще са точно на промоция?

Японски Разкази 

книжката пълна с японски разкази, както заглавието непременно обещава, видях преди няколко дена в една публикация на ева, където беше сложила снимка на книгата. единствено трябваше да видя, че рюносуке акутагава (наричат го бащата на късите разкази в япония все пак) го има в книгата и портмонето ми беше отвореноq защото акутагава ми е любимия японски писател. всъщност книгата е двуезична - на едната страница текста е на български а на друга е на японски, което я прави всъщност двойно по-малка, страхотна за четене на един ден, поне според мен (за сега :D). също така може ли да поговорим малко за страхотната корица? обожавам я.

Пролетен Сняг на Мишима Юкио 

забавната случка тук е, че преди няколко седмици гледах как пюдипай прави ревю и препоръчва тази книга. след като гледах видеото потърсих дали я има на български, има я, има я и втората (от четири) част, но не е налична. казах си добре, ще я поръчам, когато ми се дочете. разглеждам си аз промоциите, чудя се дали да добавя момичето с ягодите в кошницата си, когато зървам, че пролетен сняг е на 10 лв (от 20!). няма как да пропусна, и без това е с твърди корици и пюдипай каза, че я хареса много. единствено помня, че се разказваше за влиянието на елита в япония в началото на 20-ти век, останалото е мистерия за мен.

История на Исландия на Йон Р. Хяулмарсон

нямам никакво обяснение за тази книга, освен че просто ми е интересно, като обичам исландия много. забавното тук с книгата бе, че същия ден (поръчах нещата вечерта) търсих за заселването на викинги в исландия и за тяхната писменост и ме озарени щастие, когато видях книгата, и то намалена.

това е за сега от мен и това малко включване, не забравяй да разгледаш намалените книги в озон, може да уцелиш нещо добро.
вик
: )

Няма коментари:

Публикуване на коментар