вторник, 3 юли 2018 г.

любими цитати от анна в рокля от кръв

въпреки че не ми хареса толкова книгата, а и трябваше отдавна да я прочета, анна в рокля от кръв беше пълна със забавни моменти. всъщност първоначално въобще не знаех за какво се разказва, просто ми бе подарена за рождения ден. става въпрос за кас, който пътува из америка заедно с майка си и котката си, за да убива духове, които тероризират /убиват/ обществото. хареса ми, но историята е твърде стереотипна, сякаш гледам някой филм продуцран от нетфликс за живота на младият дийн уинчестър, който се влюбва в духче. няма да я препоръчам, но ако ти се чете нещо с духове, това е прекрасна книга а и доста бързо четиво, от което няма да имаш кошмари /хаха/. мисля, че се проточи малко повече от колкото трябва, но все пак книгата е само 286 страници.

стр.11: "Макар, че колата се движи на зигзаг по асфалта, не е като животът да минава през очите ми като на филмова лента. Чудя се какво биха представлявали такива кадри? Избрани моменти от убийствата на призраци."

стр17: "[баща ми] с майка ми са стигнали до компромис, защото тя пък обожава Шекспир - затова в крайна сметка се казвам Тезеус Касио. Като Тезей, убиеца на минотавъра, и Касио, обреченият лейтенант на Отело. Според мен името си е направо тъпо. Тезеус Касио Лоууд. Всички ми викат просто Кас. Може би все пак трябва да съм благодарен - баща ми обичаше и скандинавската митология, така че можеше да се казвам Тор, което щеше да е вече непоносимо."

стр.21: "Ако хората знаеха с какво се занимавам,сигурно щяха да се опитат да ме спрат. Идиотите щяха да застанат на страната на духчето Каспър и щеше да се наложи да убивам и тях покрай Каспър, след като духчето ги захапи за гърлото."

стр.25: "Тъндър Бей  се появява на педното стъкло: разточен градски пейзаж - население малко над сто хиляди живи хора."

стр.146: "Не мога да повярвам, че [Анна] се съмнява в съществуването на магиите, при условие че стои пред мен мъртва и говори."

стр.148: "-И си абсолютно неспособен да я подчиниш, така ли? - пита накрая той.
-Напълно. Тя е като Брус Лий, Невероятният Хълк и Нео от "Матрицата" три в едно."

стр.154: "-Един професор от Монтана иска да отидеш и да убиеш някакво уендиго.
-Аз да не съм ван Хелсинг?"


Няма коментари:

Публикуване на коментар