сряда, 25 юли 2018 г.

в последно време слушам... #2 + midsummer madness

някъде миналото лято попаднах на в момента един от най-любимите ми рапъри, след това чак някъде януари открих и доста артисти близки в неговия стил, като от доста време търсех сходни артисти. за сега в тази публикация ще се съсредоточо единствено на японските артисти, като нещо важно за тях, което трябва да се спомене, е че повечето им албуми и песни са в спотифай и не са качвани в ютюб, а и да са, те са ги сваляли заради авторски права.

AKLOчестно казано мисля, че открих акло чрез един плейлист на спотифай - tokyo rising и изслушах албумът му outside the frame доста бързо, като нека кажем, че доста го заобичах. жалкото в тази работа е, че албума му се намира единствено в спотифай и няма как да си го изтегля и да слушам тези изработки на истинско изкуство, докато пътувам или просто ми се слушат на телефона. така де, акло е наполовина японец, наполовина мексиканец, като в някои от последните му проекти и песни се пее на испански. лично мисля, че всеки уважаващ себе си човек трябва да послуша малко от песните на акло, за да разбере какво е то истинска музика. надявам се разбираш сърказма, но таланта на акло като изпълнител и музикант трябва да бъде открит и от хора извън япония. 
препоръчани песни: виж спотифай 

SALU след като открих акло салу беше следващата жертва в спотифай. изслушах албума му 'indigo' на един дъх и заобичах всички песни (възможно ли е). той има доста дълга кариера, като честно мисля, че стилът му много не се е променил, но пък си остава доста готин и песните му са яки, дори и тези от ранните му проекти (comedy). той има доста колаборации с акло, което разбира се е смислено, понеже и двамата са музикални божества. докато римите на акло са по тъмни, салу е енергичен и ритмичен - препоръчвам го на всеки. 
препоръчителни песни: 
first date, life style (преди тази песен я имаше и със видео във ютюб, но сега не я намирам... не знам какво е станало), rgto (+aklo) 

KEN THE 390 мисля, че кен е един от рапърите, които са се задържали доста време на сцената (поне десет години). разбира се, музиката не е единственият му талант, като също така озвучава герои от аниме. стилът му доста се е променил с годините, но която и песен да си пуснеш все ще е хубава и зарибяваща. 
препоръчителни песни: 

ДОСТОЙНИ СПОМЕНАВАНИЯ: 


SKY-HIоткрих го когато слушах turn up на кен... оказа се че той е певец и е част и от групата AAA. през 2013 дебютира и като соло артист. слушах му само една песен (без да броим и тази с кен), но мисля, че има песни и с акло и салу? така де, той много ме кефи, и най-новата му песничка също е доста готина. 
препоръчителни песни: 

ANARCHYсъвсем случайно го открих чрез един плейлист направен ми от спотифай и само една песен му слушах, но доста и хареса, затова и го включих тук. 
препоръчителни песни: ?? 
super bad (има я само в спотифай опа) 


и една първа преценка по повод новият колаборативен албум на 88rising midsummer madness мога да кажа някои неща. нещото, което малко ме разочарова бе отсъствието на keith ape, докато примерно higher brothers участват в шест песни. ШЕСТ. и да обичам ги, но keith ape има около десет песни, а групата има цял албум и отделни сингъли. за сега най-любими са ми red rubies, la cienega, head in the clouds и midsummer madness. нека видим за в бъдеще по кои други песни от албума ще си припявам.

: )
вик

Няма коментари:

Публикуване на коментар