събота, 14 юли 2018 г.

в последно време слушам... #1

в последните дълги отсъствия от това пространство, реално никой не може и да предполага в какво се е развило предпочитанията ми към музика. помня че към декември и януари слушах рок, а да не говорим, че се отлъчих от кпоп-а, защото (повечето, но почти всички) фен базите се държат отвратително и ти развалят кефа. а в последно време слушам доста lofi, хип хоп (?? боже мразя тази дума) и дори поп. започнах да си правя и плейлисти за всеки месец с нова музика в спотифай. ама май много се разсеях, затова да обобщя: сега ще препоръчам едни от любимите ми музиканти/групи в момента. и нека отбележа, че долупредставените музиканти всички са от компанията 88rising.

Joji


честно казано, съществуват само двама изпълнителя, които мога да ги слушам с часове без да ми омръзнат и това са джоджи и marina and the diamonds. джоджи съчетава lofi с хипхоп, създавайки един прекрасен звук за ушите ми, по-добър и от когато любимият ти човек ти говори. всъщност въобще не очаквах такава музика, когато зърнах профила му в спотифай и си мислех, че ще ми е препоръчан корейски хипхоп изпълнител, само защото спотифай е видял, че слушам и bloo. така де, джоджи си пее на ангийски, а песните му доста често си ги пускам, когато уча и ми трябва повече концентрация от едно ютюб видео в което някой учи заедно с мен. а и усещам как в края на тази година джоджи ще е най-слушаният изпълнител в спотифая ми. 
препоръчителни песни: всички??

 Rich Brian


ако започнеш да слушаш джоджи, няма как брайън да ти се измъкне от полезрението. пуснах си дебютния му албум "Amen" само за да стигна до песента с джоджи, но се оказа, че и останалите му песни са супер добри. с няколко думи, човекът си го бива в правенето на музика и рапирането и задължително талантът му трябва да бъде оценен. 
препоръчителни песни: 

Higher Brothers


групата произхожда от китай и повечето им песни са на мандарин, но с две думи да ги опиша, това са поредните музикални гении за нашия век. страшно много обожавам групата и имам доста голям респект към тези хора, защото въпреки облика им на гангстери, те са страшно учтиви. (джъстин бийбър ги бе обвинил в плагиаризъм и те премахнаха песента, въпреки че не са изземали нищо от него) препоръчвам ги на всеки, който не го е страх да усети музика на език, далечен от английския. 
препоръчителни песни:

NIKI


въпреки че не песните и не са много облъчени с вниманието ми, ники има страхотен глас и я препоръчвам, защото всички нейни песни, които са минавали през ушите ми, са били прекрасни и има, както вече казах, прекрасен глас. 
песни??:

 както казах, всички тези музиканти и изпълнители са от компанията 88rising, които към края на лятото ще участват в свой фестивал, който носи същото име и на общият им албум - head in the clouds (излиза на 20ти юли!). разбира се, нямам предвид, че само тези музиканти ще са включени в албума, като 88rising има доста разрастваща се колаборация с много други изпълнители, произхождащи от азия. някои от песните от албума вече са издадени (let it go, warpaint, midsummer madness) така че препоръчвам да се включиш в аудиторията на тези прекрасни артисти. 

(понеже от ютюб не ми дадоха да сложа оригиналния видеоклип)


: ) 
вик

Няма коментари:

Публикуване на коментар