вторник, 5 декември 2017 г.

blogmas #2 - из премеждуващите дни


не знам дали съществува точна дума като премеждуващ, но се опитвам да изразя колко безсмислени понеделник и вторник са. какво става през понеделник и вторник? нищо, човек се чуди къде да се наспи. въобще да не споменавам, че понеделник ми е най-натоварения ден от седмицата и често ставам рано сутринта във вторник за да си напиша домашните.

като цяло през последните два дена не се случи нищо особено, освен добрите оценки в училище, нормалните болки в гърба ми и главоболията. учителите започнаха да ме смятат за болна защото не мога да спра да заспивам в час (колкото и да ми е интересно, комбинацията от говоренето на учителите и топлината от парното, винаги ме приспиват).

в началото не знаех за какво да говоря тук, но мисля, че сега е времето в което да си направя списък със сериали, които задължително!!!! трябва да изгледам (това е бележка към мен и да не се чудя от къде ми идват случайните преглеждания, защото ще съм аз връщайки се към този списък)


 • Луцифър
 • Стрелата 
 • Светкавицата 
 • да довърша Готъм 
 • Истинска Кръв (споменах ли колко обичам александър скарсгорт?)
 • Daredevil
 • Приятели (? все още се чудя дали да го започна)
 • Имало Едно Време 
 • Друговремец 
 • да завърша Stranger Things 
 • Свръхестествено (гледах го до седми сезон само :/) 
 • Къща от  Карти (знам за скандалите, които станаха около главният актьор, но пак ми се гледа) 
за сега са това и се сетих, че имам още неща зя които да говоря. тази сутрин се събудих и видях в гугъл за нашумелите новини около мелани мартинез. long story short тимъти хелър, която е бивша най-добра приятелка на мелъни, я обвини във изнасилване. видях толкова много фенове, които защитават мелани, затова от сега да кажа: ако я защитавате нямате място тук. по никакъв начин не трябва да оневиняваме мелани за действията и. „няма никакво доказателство“ има, тимъти публикува историята си в туитър, кога ще започнем да изслушваме жертвите? „тя никога не би направила такова нещо!“ но го е направила, както и всички актьори, които не очаквахте да бъдат обвинени в насилие, но уви истинските им същности се показаха на яве, „но тя е момиче!“ жените също могат да изнасилват хора, това, че малко хора говорят за това е друг голям проблем на днешната общност. повече по никакъв начин няма да подкрепям мелани мартинез; имах пост за нейния албум и за нейната кариера, но мисля да го изтрия или да напиша disclaimer в началото му. от другата страна на историята, гордея се с тимъти и факта, че реши да сподели и кой е изнасилвача и. видях толкова много актьори да я защитават, докато отговорът на мелани по повод на обвиненията е „тя не каза не“. да не кажеш не, не означава че се съгласяваш със предложението.

overall, melanie martinez is a confirmed rapist. go ruin her career y'all.

това беше за днес, сега имам да уча за класно, да пиша домашни и да изгледам един двучасов клип от представянето на новите карти от хартстоун.
чао


Няма коментари:

Публикуване на коментар