събота, 18 февруари 2017 г.

мини книжки

като цяло, не знаех какво име да дам на този пост, така че да обясня, че тези книжки са за отпускане и за хората, които не обичат да се натоварват много, а и са къси!


1. петте книги от поредицата `митология и древна история` на издателство `рива`, които са не по-малко от 100 странички, а и са пълни с информация! независимо дали си на 10 или 28, тези книги са супер забавни и отпускащи за един следобед. единственият проблем за тях е че някои от обясненията са написани твърде научно и едно 10 годишно дете би имало проблеми с разбирането им, и ще трябва да се подготви за въпроси към родителите си. цяла информация за пакета и отделно книгите, тук.

2. джони и умрелите на тери пратчет.
разбира се, няма по успокояваща книга от този, която съдържа `умрели` в заглавието си, но я избрах заради хуморът на пратчет, и колко малка, но пълна с приключения е. помня че я прочетох супер бързо. няма нищо по-добро от хуморът на пратчет!

3. кухнята на банана йошимото.
не помня много, много за какво се разказваше в книгата, но какво по-хубаво от писател, който се казва `банана` и тъничка книжка с японска литература, която винаги ми действа успокояващо? а и книжката е евтина, вземи я тук. (цената на книгата ми навява ранни спомени от книжните ми приключения, ех колко евтини бяха книгите)

4. магазинът за самоубийци на жан тьоле.
нека първо кажа КОЛКО ХАРЕСВАМ ТАЗИ КНИГА. колкото и тъмно звучаща да е, всъщност е обратното. написана е с толкова голяма ирония и шеги, че ще трябва отново да провериш заглавието и да се увериш, че четеш книга за `самоубийци`. като цяло книгата се разказва за семейният магазин на семейство тюваш, и как най малкият им син разваля целият бизнес със неговото щастие, докато всички около него са нацупени. страхотна книга за почивка, а и за хора с чувство за хумор! също така книгата си има адаптиран късометражен филм с режисьор моника лазарова, гледай тук.

и понеже този пост изглеждаше доста спонсориран, нека тук кажа, че не е. а и кой ще ме спонсорира, хехе. мисля за направя още такива постове, понеже отдавна няма за какво да пиша тук, а и темата за книгите се изтърка и само това ми идва на ум.

окей
бай.

Няма коментари:

Публикуване на коментар