неделя, 3 април 2016 г.

7 причини, защо трябва да четем книгите на Тери Пратчет

At last, Sir Terry, we must walk together.Terry took Death's arm and followed him through the doors and on to the black desert under the endless night.

The End.


Този пост е посветен на вечната памет на Сър Тери Пратчет.

1.Глупавият хумор 
Много съм се смяла на глупавият хумор в книгите, който всеки може да използва в ежедневието си и да се смее с приятели. (добре, някои от шегите може да не стават за пред не много близки хора, но всеки си е a lil rebel by heart)


2.Разнообразни герои, които всеки харесва
Ето един факт за героите на Пратчет - не можеш да мразиш някой герои, колкото и дразнещ да изглежда. А героите са винаги разнообразни, забавни и глуповато умни (ха! да, наистина го казах). Не може да не обичаш всеки герой на Пратчет, невъзможно е, всички са такива бебенца малки.

3.Всяка книга е свързана с друга
Въпреки че Светът на Диска е поредица, книгите са самостоятелни, а някои от тях се разделят на мини поредица т.е. героите от една книга, преживяват още едно приключение в друга. И понеже дори аз не мога да се разбера с това обяснение, ето пример: в Туп! и Смрък се разказва за приключенията на Сам Ваймс, без книгите да са издадени една след друга. Пратчет се сеща за друга трагедия, в която да хвърли някой герои и я пише (или поне така е било)

искам само да предупредя, че тази снимка е взета от
от групата какво четеш във фейсбук и тя не принадлежи
на мен, всички права са на автора и :) 
4.Светът на Диска се простира в 41 книги 
И въобще, Пратчет е писал много и има повече от 60 книги, издадени на много езици, така че никога няма да ти стане скучно или няма да чакаш за друга книга (докато не ги свършиш всичките) 

5.Винаги сюжетът е повече от интересен 
...и заплетен. Пратчет пише с такава лекота, че не се усещаш, кога си минал стотната страница. Честно казано, сюжетът се развива бавно до средата на книгата и после
изведнъж всичко започва да се разплита и книгата да достига крайната си цел. Затова, казвала съм го на стотици, не спирайте да четете книгата на Пратчет, изведнъж става много интересно и си струва, примерно аз самата съм хвърляла доста негови книги, но после съжалявам за това. 

6.Много може да се научи от книгите му
И то не само интересни факти, а и неща от живота, за които да се приготвяш или просто да си знаеш за тях. 

7.Книгите са изключително красиви
Кориците на книгите, гръбначетата им, илюстрованите версии и книги...всичко това е повече от прелест и щастие за очите ми, все пак споменах, че обожавам шарени неща, а книгите му точно са шарени. 

Мога да изброявам още 12367 причини, защо трябва да четем Пратчет, но нямам толкова време, затова отиди в най-близката книжарница и купи някоя негова книга, уверявам те, няма да съжаляваш! :)
окей
бай

Няма коментари:

Публикуване на коментар