неделя, 27 март 2016 г.

Нещо По Въпроса За Медузите от Али Бенджамин

Окей, окей, ще си призная, купих тази книга заради страхотната корица и факта, че се говори за медузи в нея. Мнда, обичам медузи и всички морски създания. Абсолютно не бях разочарована от книгата и препоръчвам да се прочете от всеки.

Преди да започне училище, на Сузи и бива предоставена новината, че нейната най-добра приятелка Франи се е удавила, което бива неуместно според Сузи, защото Франи е била отлична плувкиня. Наред със разсъжденията си по смъртта на Франи, Сузи е изпратена при психолог, за да се разбере защо тя не иска да говори.
За да докаже, че Франи не се е удавила, Сузи предприема едно голямо, но и тайно приключение, свързано с медузите и това колко прекрасни, но и опасни създания са те, докато трябва да слуша майка си и да крие болката си от раздялата на родителите си.

Книгата си струва да се прочете, не само заради страхотния и увлекателен стил на писане, но и защото ни показва защо не трябва да подценяваме 12 годишните. Винаги казваме, че те са още малки за да бъдат хора, но Сузи разбива всички стереотипи за връстниците си. Тя също така ни показва как може едно приятелство да се разруши и как, дори и чрез мълчание, може да се изградят други. На момент трябваше да оставя книгата, защото истината бе твърде болезнена. Със сигурност, всеки който се захване да прочете книгата, ще намери своето дванайсет годишно аз в Сузи. Мога да говоря още много, за това колко силен герой е Сузи, но трябва и за друго да говоря.

Признавам си, че по средата на книгата действието не се развива много и става малко скучна, но не я оставай!! нататък става по-добре!! и това не я прави по-малко уникална. Имам чувството, че ще я препрочитам доста в бъдещето, защото тази книга е толкова страхотна. Тук е мястото да вмъкна, това че книгата не само ти дава житейски опит, но и има толкова интересни факти за медузите в нея. Сякаш четеш енциклопедия само за медузи.

Та, енциклопедия за медузи, наръчник за живота на 12 годишните и страхотен стил на писане, искам всеки да я прочете и после и вие да я препоръчвате на други хора, защото това не е просто една обикновена детска книга.

оокей
бай

п.п. също така книгата е разделена на няколко части и тези части биват разделени от една прекрасна рисунка на медуза.

Няма коментари:

Публикуване на коментар